Printati aceasta pagina

Forum

mar 25, 2009

19 Noiembrie 2009, Doctor Honoris Causa - Universitatea "Ovidius" Constanta


Universitatea "Ovidius" Constanta, Facultatea de Matematica si Informatica a acordat distinctia de Doctor Honoris Causa doamnei prof. univ. dr. Doina Banciu.
Categorie: General
Postat de: admin

Universitatea "Ovidius" Constanta, Facultatea de Matematica si Informatica a acordat titlul de Doctor Honoris Causa doamnei prof. univ. dr. Doina Banciu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică ICI Bucureşti.

Decanul Faculăţii de Matematică şi Informatică, prof. univ. dr. Wladimir Georges Boskoff a fost cel care a dat citire unei liste impresionante a tuturor reuşitelor profesionale.
Prof. univ. dr. Doina Banciu şi-a început activitatea în anul 1972, ca analist de sistem, în cadrul Institutul Central pentru Conducere şi Informatică Bucureşti, a fost apoi cercetător ştiinţific
De asemenea, Prof. univ. dr. Doina Banciu are şi o impresionantă activitate în asociaţii profesionale şi în alte organisme din ţară şi din străinătate, precum şi în cercetare universitară în cadrul Universităţii din Bucureşti. A coordonat şi a scris peste 30 de cărţi şi manuale, a  publicat peste 100 de articole in tara si strainanate, reviste de prestigiu din lume, a câştigat 14 premii naţionale şi internaţionale şi face parte din nenumărate comitete stiintifice si grupurile de lucru ale Comisiei Europene.

Pentru activitatea sa, doamna Prof.univ.dr. Doina Banciu a fost recompensata cu premiul ”Grigire C. Moisil” de catre Catedra de Informatica Economica din Academia de Studii Economice Bucuresti in anul 1993 si premiul ”Tudor Tanasescu” din partea Academiei Romane primit in 1996.
Domna Prof.univ.dr. Doina Banciu a fost decorata cu ordinul national ”Serviciul credincios” in gradul de cavaler, acordat de Presedintele Romaniei in anul 2003.

Din anul 1990 este Cadru Universitar in Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Litere. Domna Prof.univ.dr. Doina Banciu are o activitate in domeniul informatizarii sistemelor de informare si documentare si sistemele e-guvernare.


Pagina anterioară: eLearning
Pagina următoare: Contact